* Janneke Weiffenbach

53 jaar en sinds mijn 32e in het bezit van een racefiets. Spinninglessen (interval en krachtopbouw), de duinen en de klassieker van onze streek ” ‘t Kopje van Bloemendaal” moeten ervoor zorgen dat ik in topconditie raak. Belangrijk is om vooral kilometers te maken op de racefiets.

Waarom?

Waarom doe ik dit? In 2007 werd ik gevraagd als sponsor te willen fietsen voor de Stichting Alpe d’HuZes. Het doel en het sportieve element sprak mij bijzonder aan. Tijdens de eerste deelnemersbijeenkomst op zaterdag 3 november werd een ieder in de gelegenheid gesteld hun motivatie kenbaar te maken. Ontroerende verhalen van ex-kankerpatiënten die mee gaan fietsen om te laten zien hoe strijdvaardig ze zijn. Eerlijke en emotionele verhalen van mensen die weten hoe oneerlijk de ziekte kanker is en die zich daarom met hart en ziel inspannen om sponsors te werven. Verhalen van ervaren deelnemers die weten hoe het voelt om die berg voor de zevende keer op te fietsen, die weten hoe je de hele dag gesteund en gedragen wordt door het onvermoeibare publiek en die weten hoe enorm de ontlading is als je na zoveel uur fietsen onder de finishboog door rijdt en je doel bereikt hebt. Ik was na deze dag dan ook diep onder de indruk en mijn motivatie zit nu in mijn hart.

Doel

Ons doel is en blijft geld inzamelen voor al die mensen die hulp nodig hebben m.b.t. de ziekte kanker. Jullie steun is van groot belang. Mede door jullie steun gaat het op 5 juni een groot succes worden.