* Chris Bollee

Chris Bollee
Waarom doe ik mee aan Alpe d’HuZes

TESTIMONIAL CHRIS BOLLEE
TEAM 9 LIVE TO GIVE 2009

Waarom meedoen aan Alpe d’HuZes?

Vorig jaar werd Gwen, mijn echtgenote en maatje door een klant gevraagd hem te sponsoren voor zijn deelname aan de editie van 2007. Gwen werd shirtsponsor. Dat is mooi zou je zeggen. Maar daar blijft het wat ons betreft niet bij. Geld geven voor het goede doel (de Stichting Alpe d’HuZes werkt vanuit het principe “anti-strijkstokbeleid” : dus geen overheadkosten, maar alle opbrengsten 100% naar KWF/Kankerbestrijding). We bezochten de teampresentatie, 3 weken voorafgaand aan de dag van de beklimming op 7 juni 2007. Daar werd uitleg gegeven omtrent het hoe en waarom. Hoe is Alpe d’HuZes ontstaan en waarom doen wielrenners zoiets onmogelijks als 7 keer deze Hollandse berg oprijden , op 1 dag? Het motto “opgevenisgeenoptie” werd uitgelegd. Dit geldt voor een kankerpatiënt die “aan de chemo ligt” , maar ook voor “ons” beklimmers van deze klote-berg! Vervolgens ging de microfoon door de rijen der deelnemers en werd elke renne(ster) in de gelegenheid gesteld zijn/haar verhaal te doen: “ waarom doe je mee?” Daar kwamen de meest uiteenlopende, maar vooral ook hartverscheurende verhalen naar voren. Elke renner zou wel met een aan kanker overleden naaste of bekende op de virtuele bagagedrager de berg oprijden. Zelfs kankerpatiënten die tussen de chemokuren door voor een ander de berg op zouden rijden, 1 of zelfs meerdere keren op die 6e juni 2007.
Na die sessie wist ik het: “dat wil ik ook”.
We kennen genoeg mensen die aan deze ziekte lijden, of geleden hebben en er niet meer zijn. En in onze directe omgeving aan wie we ons commitment willen opdragen. En we kennen genoeg mensen, privé dan wel zakelijk die ons in deze strijd willen steunen met hun bijdrage.
Zo is het gebeurd dat Gwen niet alleen shirtsponsor werd, maar wij getweeën op de dag zelf aanwezig waren om getuige te zijn van een fantastische dag op de Alpe d’Huez. Wij de kelen schor hebben geroepen om de renners omhoog te schreeuwen en bij te staan waar nodig.
Het was voldoende om er voor te zorgen dat we in 2008 met een eigen team zouden deelnemen.
Bij thuiskomst meteen op de MTB voor de training en in bij Hoenderdaal, ons trainingscenter te Driebergen direct de programma’s aangepast. Ook de spinning (door mij in het verleden verafschuwd) werd een heel belangrijk onderdeel van de trainingsopbouw. Voeding werd al naar gelang de dag (05-06-2008) ook steeds belangrijker.
Sponsoren hebben ons persoonlijk en als team geweldig geholpen het fantastische bedrag van meer dan € 35.000 bijeen te krijgen.
Op 6 oktober vond de officiële overhandiging plaats van het totaalbedrag dat door alle 100 individuele renners/sters en wel 54 teams bijeen was “gefietst” :
€ 3.600.000 !! Dat was in 2007 een bedrag van 1,034 miljoen en in jaar 1: € 370.000. Ongelooflijk, je ziet hier het grootste particulier fundraisings-initiatief elk jaar met sprongen vooruit gaan.

Ook voor 2009 hebben wij een team geformeerd: Team 9 LIVE TO GIVE
Onze ambities hebben we hoog gelegd. Zowel sportief als qua sponsorring.

Wij zouden het als team of als teamlid afzonderlijk zeer op prijs stellen
met u van gedachten te wisselen omtrent de steun welke wij dit jaar van u mogen verwachten in onze strijd tegen die “klote-ziekte”.

Daar ik in 2008 op 6 juni 5x de Alpe d’HuZes heb weten te bedwingen neem ik mij voor in 2009 7 keer omhoog ( en naar beneden ) te gaan. Dit is ooit in 2003 door Lance Armstrong als training voor de individuele tijdrit van dat jaar gedaan toen dit een Tour de France etappe was. Hij won die etappe glorieus en zoals u weet ook de Tour van dat jaar. Iedereen verklaarde hem toen voor gek. Net zo als sommigen dat nu doen aan ons adres. Echter wij staan ervoor het onmogelijke mogelijk te maken. Ook voor al die kankerpatiënten!

Er zullen op 4 juni 2009 maar liefst 150 individuele renners/sters en zo’n 150 teams deelnemen. Dat is 3 maal zoveel als in 2008. Elk team bestaat uit minimaal 6 deelnemers. Op radio ( Ned 2, Bert Kranenbarg met Knooppunt Kranenbarg op de dag zelf LIVE van de Alpe !) en TV, RTL, zal er heel veel media-aandacht zijn. Zo ook van de (landelijke en regionale) schrijvende pers!

Wij houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van de trainingsvorderingen en van de stand van zaken op het gebied van de sponsorring aan team LIVE TO GIVE.