* Peer van Putten

Even voorstellen

Peer van Putten: gedenken, dankbaar zijn en in gedachten steunen

Dit zijn voor mij de drie motivaties voor mijn deelname aan Alpe d’Huzes. Wie ben ik en waar komen deze motivaties vandaan?

Mijn naam is Peer van Putten (1961), weduwnaar.
Op 18 maart 2008 ontmoette ik Chris Bollee tijdens een spinning-training in Sportcenter Hoenderdaal in Driebergen. Een speciale ontmoeting op een speciale datum: want het was de verjaardag van Brechtje, mijn echtgenote die op 08 februari 2007 op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker overleed; Chris vertelde vol vuur over de actie Alpe d’HuZes, waaraan hij met zijn team ‘Healthwinners’ zou gaan deelnemen. Mijn verdriet over Brechtje en mijn drang naar gezondheid die ik wekelijks afreageerde op de pedalen sloten naadloos aan op de idealen en doelstellingen van Alpe d’HuZes: een samenwerking was geboren.
Ik gedenk Brechtje en vele anderen. Daarom doe ik mee met Alpe d’HuZes!

Mijn naam is Peer van Putten, vader van vier dochters: Anne (1992), Nienke (1994), Roos (1996) en Eva (2000).
We vormen een hecht maar incompleet gezin. Mijn echtgenote leeft niet meer, de kinderen hebben geen moeder meer. Toch zijn we betrekkelijk gelukkig, de meiden doen het goed op school, hebben hun hobby’s, baantjes of andere sociale activiteiten, ze zitten goed in hun vel. En dan te bedenken dat Nienke kanker kreeg toen ze 1 jaar oud was. Dankzij chemotherapie genas ze van een pre-embryonale vorm van kanker die ‘teratoom’ wordt genoemd. Nienke is lichamelijk, psychisch en sociaal volledig hersteld.
Ik ben dankbaar voor de genezing van Nienke. Daarom doe ik mee met Alpe d’HuZes!

Mijn naam is Peer van Putten, familie van, geliefde van, vriend van, collega van, kennis van, leraar van en nog veel meer van.
Ik ben werkzaam als leraar geschiedenis en decaan aan het Oosterlicht College, een brede scholengemeenschap in Nieuwegein. Door de vele mensen die ik daardoor dagelijks ontmoet, hoor ik veel verdrietige verhalen van leerlingen, collega’s en ouders die met kanker te maken hebben. Vandaar dat we als school besloten hebben een project te organiseren om leerlingen bewust te maken van de ziekte kanker, om leerlingen zich voor hun medemens te laten inzetten en om met elkaar zoveel mogelijk geld voor Alpe d’HuZes op te halen. Daarnaast ken ik veel mensen in familie, vrienden- en kennissenkring die aan kanker lijden of die daar herstellende van zijn.
Ik steun al deze lieve, lijdende en levenslustige mensen. Daarom doe ik mee aan Alpe d’HuZes!

We geven ons leven betekenis door niet alleen voor onszelf te leven. Ons team heet niet voor niets LiveToGive: steunt u ons, dan steunt u hen! Mag ik op u rekenen?