Chris Bollee

CHRIS BOLLEE 10 ALPENCOLS IN 3 DAGEN

Mijn voornemen is om in juni 2011 Italië aan te doen om aldaar enkele interessante Alpencols te overwinnen. De Passo Stelvio en de Sella Ronda. Het is een idiote opgave. Maar ik doe dat graag. Ik draag het op aan allen die lijden aan de ziekte kanker.

Ik wil het sponsorgeld afdragen aan de STICHTING ALPE D’HUZES. Middels de bekende doneerknop op mijn site www.livetogive.nl Voor ADU6 reed ik 3 jaar de Alpe d’ Huez in de Franse Alpen op.

2011, het jaar dat ik 60 ben. Dan wordt voor de 6e maal Alpe d’HuZes georganiseerd. Na 2 jaar 5x , 1 jaar 4x ben ik al dan niet in teamverband of als individueel renner de Alpe opgefietst. (voor hen die het nog niet weten: op 1 dag)

Hiermee ben ik mede verantwoordelijk voor het binnenhalen van respectievelijk : € 36.000 (2008) € 92.000 ( 2009) , beide malen in teamverband. In 2010 haalde ik als individueel renner € 10.000 op. 2011 staat mijn doel op € 15.000 als individueel renner. En ga ik niet nog weer eens de Alpe d’Huez opfietsen maar lanceer ik het volgende plan.

COL 1 en 2 PASSO STELVIO

Gegevens
Passo Stelvio:
Top 2758 m
Locatie Italiaanse Alpen
Oostzijde Westzijde
Startplaats Prato Allo Stelvio Bormio
Hoogteverschil 1846 m 1540 m
Lengte 26 km 22 km
Stijgings-% 7,7 % 7,0 %
Steilste km 9,2 % 9,5 %

Andere websites over de stelvio pas:

alpencols col_stelvio
Passo dello Stelvio Bert Evers (English)
Passo di Stelvio
stelvio.net mooie luchtfoto

www.passostelvio.nl

Ik start vanuit BORMIO (It) . rijd de de STELVIO-pas op, ga aan de N-zijde de 48 bochten naar beneden.

Na een korte break dan de zelfde weg retour naar BORMIO.

Dat is dan op woensdag 1 juni. Hemelvaartdag is rustdag. Op naar Arraba,midden in de Dolomieten. Aan de voet van de machtige Sellagruppe. Wintersporters die wel eens in het inmense skigebied Dolomiti-Supersci zijn geweest hebben vast en zeker de Sellaronda op de skies gedaan. De groene en de oranje ronde. Met de wijzers en tegen de wijzers van de klok in

Op vrijdag 3 juni zal ik ’s ochtends vroeg aan de eerste ronde van 65 km beginnen. Met de wijzers van de klok mee. Kom dan over 4 passen en in 4 dalen. In plaatsen als Campitello, Selva, Corvara en weer terug in Arraba.

COL 3 T/M 10 SELLA RONDA BY BIKE

http://www.sellarondabikeday.com/index_ger.html

Starten in Arraba. De SELLA RONDA 1 maal met de wijzers van de klok mee. Stop in ARRABA en dan de zelfde tour anti-clockwise. Dat zijn 4 beroemde passen: Pordoi, Sellajoch, Grödnerjoch en Passo Campolongo.

(Ik zal dit niet doen op de dag van de in de site beschreven BIKE-DAY. Dan zijn er 20.000 renners op pad.)

Er zijn al enkele ex-Alpe d’HuZessers die deze tour met mij willen rijden. Ook is er verzorging die zich heeft aangemeld om voor de nodige fouragering te kunnen zorg dragen.

Kortom het wordt een heus evenement.

Met als ultiem doel : een zo hoog mogelijke sponsorbijdrage leveren aan Alpe d’HuZes 2011

Ik ben benieuwd naar alle reacties. En vooral ook naar de sponsorbedragen!

Met vriendelijke groet,

Chris Bollee

bollee@dutch.nl

www.livetogive.nl

06-51780902